Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

6 octombrie 2010

Coruptia, prostituata neserioasa...

Coruptia..o prostituata care iti ia banii si te lasa cu ochii in soare, amanta pentru care iti lasi familia fara mancare, visand o efemera clipa de implinire care te costa blanuri, parfumuri si inima. Nu ne dam seama ca ea nu se va satura niciodata. Si vom plati scump acea clipa, ani si ani, generatii dupa generatii. O doamna cu o armata de aghiotanti, care parca toti s-au ingramadit la noi in tara, de n-ar mai fi fost loc si pe alt pamant.
            Avem o mentalitate foarte usor de utilizat. O mentalitate incetatenita nici moartea nu o schimba, ca avem grija sa ne educam generatiile viitoare sa nu cumva sa uite cum trebuie sa dea. Pentru ca suntem oameni: mai buni, mai rai, dar suntem. Ceea ce ma uimeste este ca desi stim ca luam painea de la gura copiilor nostri, dam. Dam sa ne obtinem drepturile, platim de doua ori acelasi serviciu, alimentam viciile unora, prostia si egoismul altora. Plecam capul de fiecare data, cu teama ca cineva detine puterea de a ne pedepsi daca ripostam. Platim tributul existentei noastre mizere celor care ne conduc, oameni care au uitat ca si ei sunt oameni si functia e efemera. Cel care a ajuns intr-o pozitie nu stie cum sa suga mai mult atat cat are timp si e acolo, si cand se umfla ca o capusa si cade de efort, altul ii ia locul. Noi ne frecam putin locul dureros cu niste crema de false iluzii si il invitam pe urmatorul sa se indestuleze.
            Suntem dependenti de servitute, aserviti fricii noastre de a ridica fruntea din pamant. Ne amagim cu ideea ca TREBUIE sa dam, ca altfel… Altfel ce? Suntem milioane de fraieri care intretin sute de trepadusi, speriati de un “dar daca” improbabil : dar daca imi lasa ruda sa moara pe patul de spital, dar daca imi da amenda de milioane, dar daca… Si uite asa, investim munca noastra in lenea si nemernicia altora. DAR DACA nu vrem sa va dam? Va platim deja pentru ce nu primim! Plecati si lasati-ne! Si lasati si masinile, blanurile, vaporasele si motorasele, ca din banii nostri le-ati cumparat, de nu va mai incap in vilane. Plecati, si luati si turma cu voi. Plecati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT