Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

13 februarie 2012

Si au inlocuit arma cu lopata...

Am tot auzit de cateva zile incoace zeci de invective la adresa armatei. J'de politruci care s-au autoerijat in comentatori ai meciurilor protestatari-putere, zapezi-sinistrati, cifre romane contra cifre arabe si alte mai stiu eu ce meciuri care au fost, sunt si vor fi, au gasit pe cine sa traga la raspundere: Armata, frate! Gloata aia de nesimtiti care nu au de facut decat " nimic, niente, nada, canci". Nesimtitii aia care au tupeul de a nu-l pune pe Dumnezeu la locul lui cu un mare bocanc in cur si-l fac scapat, lasandu-l sa ameninte oamenii de bine cu calamitati si idei de dictatura...
Militarii din MApN au fost intotdeauna calul de bataie al tuturor. Ei au inghitit totul, fara a avea dreptul de a se apara, fara a avea dreptul de a riposta. Mi se pare ilar ca exista o cohorta de persoane care sunt platite pentru aceste servicii, dar in caz de nevoie toata lumea urla dupa armata. Aia care face servicii moca si fara dotarile necesare, cu lopata si cu spinarea, cea care nu are voie sa isi stearga scuipatul de pe obraz. Militarii sunt betivi, imputiti, lenesi, prosti, prea multi, cum aveti incredere in ei sa va salveze?
Nu uitati ca dupa ce pleaca televiziunea, toate utilajele si mai marii decidenti dispar, ramanand in frig doar prostii cu lopata si spinarea, ca intotdeauna. V-ati intrebat ce mananca soldatii aia? Daca au o cana de apa? Stiti ca ei nu au voie sa atinga produsele pe care le aduc sinistratilor? Stiti ca in cel mai fericit caz, daca ajung la vreo unitate sa manance, li se opresc banii de masa din salariu? Stiti ca militarii platesc masa la valoarea de dinaintea reducerii cu 25%, dar primesc norma de hrana fara cei 25 %? Mergeti voi undeva si vedeti ce puteti manca o zi intreaga cu aproximativ 20 lei. Comparati, va rog, salariul unui militar cu salariile din celelalte servicii, si apoi vorbiti despre statul degeaba...
Voi, cei care aveti dreptul la libera exprimare, va simtiti bine purtand un monolog cu Armata Romana, nu? E simplu sa joci tontoroiul si sa arunci cu invective intr-un adversar legat de maini si de picioare...
Geniilor atoatestiutoare, si militarii sunt oameni. Au si ei familii, parinti, frati, surori, copii, care poate sunt ingropati sub zapezi in timp ce servesc patria unde trebuie.
M-am saturat sa va vad cum profitati de niste oameni care stau cu pantalonii rupti in cur, cu datorii imense la banci, care nu au voie sa faca aia, sau cealalta, dar va acorda voua privilegiul de a fi cine doriti si de a ii face in toate felurile. Nu v-am auzit multumindu-le pentru ca v-au salvat cand au fost inundatiile, cum sunt sigura ca nu o sa va aud multumindu-le ca au inghetat pentru voi..
Nu va fac un serviciu, sunt platiti din banii vostri, dar nu cred ca platiti laptarul sa va aduca margarete!!!

Sa recapitulam...
1. In cazul calamitatilor, cred ca dumneavoastra confundati Ministerul Apararii Nationale cu Ministerul Administratiei si Internelor. In cadrul Ministerul Administratiei si Internelor a fost creata o structura fix dedicata acestor situatii, care se numeste Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si actioneaza in sprijinul autoritatilor locale, judetele si nationale:
" Inspectoratul General asigura coordonarea si controlul de specialitate al serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, profesioniste si voluntare asigura si potrivit competentelor legale, cooperarea si reprezentarea la nivel national în domeniile protectiei civile, apararii împotriva incendiilor si gestionarii situatiilor de urgenta
Ca structuri de raspuns pentru situatii de urgenta, sunt constituite 42 de inspectorate judetene, al municipiului Bucuresti si Unitatea Speciala de Interventie în Situatii de Urgenta, care au în organica 256 de subunitati operative (Detasament Special de Salvatori; Detasament Mobil pentru Urgente Reanimare si Descarcerare; echipaj pentru depoluare marina; Detasamente de Pompieri; Sectii de Pompieri; Statii de Pompieri si Pichete de Pompieri).
În cadrul acestora sunt organizate:
- 73 garzi de interventie;
- 51 formatiuni de asistenta medicala de urgenta si descarcerare;
- 44 echipe Cc.;
- 44 echipe cautare – salvare;
- 44 echipe comunicatii radio;
- 14 echipe pirotehnice;
- 4 centre de formare formatori Asistenta Medicala de Urgenta si Descarcerare în judetele Mures, Timis, Iasi si la Scoala militara de subofiteri pompieri si protectie civila - Boldesti.
Conform art.30 din H.G.R.nr. 1490 / 2004 modificat de H.G.R. nr.1514/2005 se înfiinteaza Centrul National de Perfectionare a Pregatirii pentru Managementul Situatiilor de Urgenta, având în subordine centre zonale, destinate perfectionarii personalului propriu, a înaltilor functionari publici si a functionarilor publici cu atributii de conducere din Sistemul National." - Sursa site IGSU -http://www.igsu.ro/domenii_interventia_su.html
2.Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA este o companie de interes strategic naţional ce funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară.are ca ca activitate "Lucrarile si serviciile privind întretinerea drumurilor, podurilor si anexelor acestora constau în totalitatea activitatilor de interventie ce se executa în tot timpul anului, determinate de uzura sau degradarea în conditii normale de exploatare, ce au ca scop asigurarea conditiilor tehnice necesare desfasurarii circulatiei rutiere în siguranta, cu respectarea normelor în vigoare, precum si de a mentine acest patrimoniu public în stare permanenta de curatenie si aspect. Serviciile propriu-zise reprezinta activitati (altele decât lucrarile) ce se desfasoara atât în perioada de vara cât si în perioada de iarna în vederea asigurarii circulatiei rutiere pe drumurile pubiice în conditii de siguranta."
Cine si cum este responsabil? " Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (C.N.A.D.N.R.) pentru reteaua de drumuri de interes national, Consiliile judetene pentru reteaua de drumuri de interes judetean si Consiliile locale pentru reteaua de drumuri de interes local"
3. Atat CNADNR, prin directiile regionale, cat si Consiliile Judetene si cele locale au ca obligatie, prin subcontractare sau nu,asigurarea serviciilor de deszapezire si intretinere a drumurilor pe timp de iarna.

Eu le multumesc soldatilor romani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT